Planetáris egészség a polikrízis idején – beszámoló egy úttörő konferenciáról - Kutai, Orsolya (Multidiszciplináris Egészség és Jóllét, 2026)
A „Planetáris egészség a polikrízis idején” című konferencia a klímaváltozás, a társadalmi egyenlőtlenségek, a gazdasági kihívások és az egészségügyi válságok összefüggéseit vizsgálta rendszerszemléletű megközelítésben. A rendezvény különböző tudományterületek szakértőit kapcsolta össze annak érdekében, hogy közösen keressenek válaszokat a komplex, egymást erősítő globális problémákra. Az előadások rámutattak, hogy az emberi egészség, a társadalmi jóllét és a környezeti fenntarthatóság egymástól elválaszthatatlan rendszert alkotnak.