Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság megalakulása

Interjú dr. Kiss Attilával, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetőjével

Kulcsszavak: idegenrendészet, illegális migráció, új irányítási rend

Absztrakt

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) – korábban Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal – 2019. július 1-jétől rendvédelmi feladatokat ellátó szervvé alakult át, és Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) néven folytatta tovább működését. Az átalakult szervezet 2019 júniusában rendezett állománygyűlésén dr. Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy a nemzetközi körülmények változása kényszerítette ki a szervezet átalakítását. Beszédében kifejtette, hogy az illegális migráció hosszú távú fennmaradása és az ahhoz tapadó jogsértések száma követelte ki az új irányítási rendet, az idegenrendészeti modell bevezetését. A főigazgatóság élére dr. Kiss Attila Tamás rendőr dandártábornokot nevezték ki, aki korábban a BMH főigazgató-helyettese volt. Nála hitelesebb, elhivatottabb interjúalanyt nem is találhattunk volna a szervezet bemutatására. Az interjú során egy elkötelezett, lojális, szakmáját, az azzal járó feladatok sorát alapos felkészültséggel, rugalmassággal és kreativitással megoldani képes vezetőt ismerhetünk meg személyében. 

Hivatkozások

Hornyik Zs. (2020): A kórház-főparancsnokságtól a tranzithálózatig – interjú dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnaggyal, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettessel. Belügyi Szemle, 6, 157–160.

Megjelent
2020-09-15
Hogyan kell idézni
HornyikZ. (2020). Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság megalakulása: Interjú dr. Kiss Attilával, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetőjével. Belügyi Szemle , 68(9), 165-172. https://doi.org/10.38146/BSZ.2020.9.10
Folyóirat szám
Rovat
Interjú