Linux-szerver automatikus telepítése on-premise környezetben - Hadarics, Kálmán (Dunakavics, 2025)
„Az automatizálás a banális és ismétlődő feladatok visszaszorulását eredményezi.” Rendszermérnökként gyakran találkozunk olyan feladattal, amelyet időről időre el kell végezni és a munkafolyamat előre meghatározott lépésekből áll. Azért, hogy az emberi hibát minimalizáljuk Linux operációs rendszer telepítést és konfigurálását is automatizálhatjuk. Jelen cikk azt mutatja be, hogy egy világszinten jelentős szolgáltató esetében milyen módon valósítható meg egy bérelt on-premise szerver telepítése és előkészítése további konfiguráció-menedzsment feladatok végrehajtására.