A talajvíz nitrát-, nitrit- és ammóniumkoncentráció változásainak elemzése a részlegesen rekultivált kommunális hulladéklerakón - Petrovickijné AngererIldikó (Dunakavics, 2024)
Kisapostagon elhelyezkedő, Dunaújváros önkormányzatának tulajdonában lévő nem veszélyes hulladéklerakót 2009-ben zárták be, és 2012-ben részlegesen rekultiválták. Minden évben mérjük a talajvízben lévő szennyezőanyagok koncentrációját, köztük a nitrát-, nitrit- és ammónium-koncentrációt is. Az adatokat évente elemezzük és összefoglaló jelentést készítünk a környezetvédelmi hatóság részére. A részlegesen rekultivált hulladéklerakó jelenleg átmeneti felső záróréteggel van befedve, mely be van füvesítve. A lerakón 2025. június 30-ig végleges felső záróréteget kell kialakítani, mely álláspontunk szerint teljesen szükségtelen, hiszen a jelenlegi átmeneti felső záró réteg jól ellátja a funkcióját, teljesen felesleges tehát a végleges felső záróréteg megépítése, mely rendkívül magas költségekkel jár.