Hol a helyem a világban? - Morfondírozik a lassan 40 éves Excel bácsi - Adamcsik, János (Dunakavics, 2025)
A munkahelyeken, függetlenül attól, hogy valaki kis cégnél dolgozik vagy multinál, talán a legtöbbet használt program a Microsoft Excel, emellett a legnépszerűbb is. Szerettem volna egy kis összefoglalót készíteni arról, hogy honnan indult és hová érkezett és hol tart most, hogy már 39 éves; az ereje teljében van vagy már vágja a centit, közeledve a nyugdíjhoz. Azt láthatjuk, hogy nagy fejlődésen ment keresztül és képes volt a folyamatos kihívásokra reagálni, valamint a kor technikai vívmányait integrálni. Az oktatások során szerzett tapasztalataim alapján úgy látom, hogy erősen indokolt olyan irányba fejlődnie, hogy a kevésbé gyakorlott felhasználók (zömében ez a jellemző) is alkalmazni tudják az egyre inkább bővülő lehetőségeit és ne kihívás legyen számukra e program alkalmazása, hanem igazi segítség.