Kriptovaluták: Digitális délibáb vagy a pénzügyi rendszer evolúciójának újabb fejezete 3. rész - Balla, János Dániel; Keszi-Szeremlei, Andrea (Dunakavics, 2023)
A kriptovaluták, a blokklánc-technológia és az ezeket körülölelő decentralizált pénzügyi rendszer a mindennapi életünk részévé válik, megreformálva pénzügyi szokásainkat, az üzleti és befektetési lehetőségeket. A gazdaságban betöltött szerepe – mely évről évre terjeszkedni látszik a vele járó technológia fejlődésével – és piacának egyre növekvő dominanciája ellenére is érdemes a realitás talaján maradni, és fontos annak hangsúlyozása, hogy a kriptovaluta még mindig nagyon korai szakaszában van, éppen ezért nem meglepő, hogy néhányan még továbbra is szkeptikusak vele kapcsolatban. Azonban itt van, hogy köztünk maradjon. Beépült az életünkbe és mindenki által használt pénznem lehet, melyet csak az idő múlása fog megerősíteni vagy megcáfolni. Mindazonáltal elfogadottságának és annak köszönhetően, hogy milyen széles körben beszélnek róla napjainkban, a kriptovaluták fényes jövő elé nézhetnek.