Speciális ellátást igénylő páciensek orális egészsége: Összefoglaló referátum - Orsós, Mercédesz; Moldvai, Júlia; Németh, Orsolya (Fogorvosi Szemle, 2019)
A világon több mint 1 milliárd ember él valamilyen fogyatékkal. Ezeket az embereket speciális ellátást igénylő páciensek közé soroljuk, hiszen a funkcióveszteség következményeként nehezített a szájhigiéniás rutin és a rendszeres fogorvosi kontroll. Az irodalomban található adatok alapján a speciális ellátást igénylő betegek szájhigiéniás állapota rossz, ennek oka, hogy fogászati terápiájuk, gondozásuk nem megoldott a mindennapi gyakorlatban.