Kiterjedt maxilla és mandibula cysta egyidejű előfordulásának esete és kezelése autotranszplantátummal: Case report - Ürmösi, János; Kenyeres, Miklós; Oláh, Tibor (Fogorvosi Szemle, 2014)
Szerzők 45 éves férfi betegen a maxillában és a mandibulában egyidejűleg előfordult 3 különálló cystát észleltek.A maxillában a retentióban visszamaradt 23 szemfog körül szilványi nagyságú folliculáris cystát, a mandibulában a 33 re-tentióban visszamaradt szemfog körül babnyi follicularis cystát és a 35 radix relictából kiinduló kiterjedt fertőzött radicu-laris cystát találtak a corpus mandibulaeban. Intubációs narcosisban két orvosteam végezte a retentióban maradt szemfogak,és a radix relicta, valamint a cysták műtéti eltávolítását. A cystaüregek kitöltésére csípőcsontból vett corticalis-spongiosablokkot és spongiosa darabokat alkalmaztak. A fertőzött mandibula cysta esetében lokális antibiotikus penicillin perfuziótis alkalmaztak, mellyel sikeres gyógyulást értek el.