Az yttriummal stabilizált cirkónium-dioxid csapos fogpótlások alkalmazásának előnyei és hátrányai a klinikumban - Pétercsák, Anita; Radics, Tünde; Hegedűs, Csaba (Fogorvosi Szemle, 2014)
A súlyosan destruált koronájú frontfogak helyreállítása során a magas esztétikai kívánalmaknak leginkább a fémmentesrögzített fogpótlások felelnek meg. A csonkkiegészítésre használt csapos fogműveknek ezekben az esetekben a borítókoronáéhozhasonló transzlucenciával kell rendelkezni. A szerzők munkájukban megfontolásokat tesznek a csaposműcsonk készítésének feltételeivel kapcsolatban, valamint sorra veszik azokat a tényezőket, melyek a tervezést befolyásolhatják.A cirkónium-dioxid-alapú csapos fogművek alkalmazása során felmerülő kérdések tárgyalására két esetetmutatnak be. Az első reprezentálja a csapos műcsonk készítése során felmerülő nehézségeket, melyek veszélyeztetika fogmű hosszú távú túlélését. A másodikban a csapos fogmű készítésének feltételei jóval kedvezőbbek voltak.