LITHME 2. (Language in the Human-Machine Era): (Jyväskyläi Egyetem, Finnország, 2022. június 30. – július 1.) - Benedek, Enikő (Fordítástudomány, 2022)
Az Európai Tudományos és Technológiai Együttműködés (European Cooperation in Science and Technology, COST) kormányközi szervezet egyik célja, hogy a nyelvészeti és technológiai kutatásokat összefogja, és a két terület szakértőinek bevonásával felkészítse a tudományos közösséget az új technológiai fejlesztésekre.