Profilozó berendezés fejlesztése

  • Széles Gábor Water Project Kft.
Kulcsszavak: Profilozó, vízminőség mérés, algamérés, víztestek rétegződése, mélységi vízmintavétel

Absztrakt

A GINOP-2.1.7-15-2016-01972 K +F projekt eredményeként kifejlesztésre került egy egyedülálló víztest profilozó berendezés és megépült a tesztelt, piacra vihető rendszer prototípusa. A kifejlesztett eszköz alkalmas program szerint különböző vízmélységekbe leengedni és ott pontosan megtartani a csatlakoztatott mérőműszereket, mintavevő berendezéseket. Az eszköz garantálja a korábbiakhoz képest nagyságrenddel pontosabb mélységbeállítást, pontos mélységtartást, a rétegek összekeverésének minimalizálását. Az intelligens energiamenedzsment és payload (függélyben leeresztett eszköz) menedzsment rendszerek biztosítják a hosszútávú, felügyeletmentes működést.

Információk a szerzőről

Széles Gábor, Water Project Kft.

SZÉLES GÁBOR villamosmérnöki diplomáját 2011-ben szerezte az Óbudai Egyetemen, majd 2013-ban a Szent István Egyetemen diplomázott környezetmérnökként. A versenyszektorban dolgozik, vízanalitikai műszerekkel, eszközökkel foglalkozik. Érdeklődési területe az online mérések és az új vízminőség-méréstechnikai megoldások kutatása. K+F mérnökként elsősorban mikroelektronikai és szoftverfejlesztéseken dolgozik.

Megjelent
2023-06-12
Hogyan kell idézni
Széles G. (2023). Profilozó berendezés fejlesztése. Hidrológiai Közlöny, 103(2), 70-72. https://doi.org/10.59258/hk.11451
Rovat
FÓRUM