A „több, mint hidrológus” Zsuffa István életművéről - Albert, Gábor (Hidrológiai Közlöny, 2025)
Zsuffa István (1933-2004) munkássága, színes személyisége az egykori kortársak és volt diákok emlékezetében ma is elevenen él. Nevét Szakkollégium őrzi a bajai Víztudományi Karon. Magyaregregyen a Lászlóffy Woldemár Hidrometriai Mérőtelepen az általa vezetett hidrometriai mérőgyakorlataira emlékeztet a 2014-ben felavatott emléktáblája, az NKE Víztudományi Kar aulájában felállított mellszobra pedig szintén főhajtás az egykori hidrológus emléke előtt. Ez az írás a sokoldalú, humán műveltségű szakember szerteágazó munkásságának – szakirodalmi és tudományszervezői tevékenységének és oktatás iránti elkötelezettségének – rövid bemutatására vállalkozik. A címben megfogalmazott „több, mint hidrológus” szóösszetétel is erre utal.