A hajózás biztonságának növelése a DunaInfoControl® - modern irányítás bevezetésével - Tamás, Péter; Götz, Sándor; Bóta, János (Közlekedéstudományi Szemle)
A publikáció áttekinti a hazai hajózás biztonságával kapcsolatos főbb kérdéseket, amelyeket az új és biztonságos hajózási műveletek megkövetelnek, hogy képesek legyünk a katasztrófákat elhárítani. Megállapítja, hogy már a valós idejű felügyelet és az aktuális prevenciós beavatkozás eszközei szükségesek a hazai modern vízi forgalomirányítás komplex feladatának ellátásához.