A fiatal korosztály közlekedésbiztonsági helyzetének értékelése - Krizsik, Nóra; Pauer, Gábor; Hamza, Zsolt; Berta, Tamás (Közlekedéstudományi Szemle)
A védtelen közlekedők, köztük a fiatalok biztonságának növelése mind az Európai Uniós, mind a hazai közlekedéspolitikának egyik kiemelt pillére. A fiatalok jelenlegi közlekedésbiztonsági helyzetének elemzését a személysérüléses közúti baleseti adatok átfogó vizsgálatán keresztül értékelik. 2015-2019 között a balesetek 18%-ában volt érintett 18 évesnél fiatalabb közlekedő.