Szemelvények a Cegléd környéki vasutak történetéből - Zsákai, Tibor (Közlekedéstudományi Szemle)
Cegléd és vonzáskörzete vasúti kiszolgálásának a 20. század elejéig kialakított rendszerének értékelése, a hálózat korábban tervezett továbbfejlesztésének elemzése, valamint ezen tervek elmaradásának, feltételezett következményeinek részletes feldolgozása és az értékelés pótlása a mai vasútfejlesztések során is hasznosítható.