Európa pilóta nélküli légi járműveket érintő jogszabályi környezetének áttekintése II. rész: Speciális és engedélyköteles kategória bemutatása - Dobi, Sándor (Közlekedéstudományi Szemle)
A pilóta nélküli légijármű-rendszereket érintő jogalkotásban 2020 januárja és 2020 júniusa között számos változás történt. Egyrészt további kiegészítő rendelkezések jelentek meg, amelyeket a később tagállami jogszabályok kialakítása során is szükséges lesz figyelembe venni, másrészt a koronavírus-világjárványra hivatkozva fél évvel elhalasztották az Uniós jogszabály hatályba lépését. A 2020 nyarán írt cikk már az említett változásokat is tartalmazza.