Budapesti sebességkorlátozások változtatásának hatásvizsgálata forgalomszimulációval - Tettamanti, Tamás; Varga, Balázs; Varga, István (Közlekedéstudományi Szemle)
A közúti közlekedési torlódások mára gyakorlatilag mindennapossá váltak a nagyvárosok útjain a világ minden táján. A jelenség magyarázata egyértelmű: a közlekedési hálózatok kapacitása csúcsidőben telítődik, így a fokozódó igények nem szolgálhatók ki megfelelően még akkor sem, ha pl. forgalomfüggő jelzőlámpás irányítás működik. A helyzet javításán többféle módszerrel kísérleteznek, többféle módszerrel kísérleteznek, pl. sebességkorlátozás alkalmazásával. A cikk ezen intézkedési lehetőség hatásvizsgálatával foglalkozik.