Forgalmi potenciálok változása 1995. évtől a közúthálózat alakulásának függvényében. 1. rész - Küzmös, György (Közlekedéstudományi Szemle)
Az UVATERV Zrt. tervtárában a forgalmi modellezésről 1995-től, már digitálisan felhasználható formában rendelkezésre állnak adatok, amelyek alapján bemutathatjuk, hogyan változtak a forgalmi potenciálok az országosan elfogadott, és az EU-nak is bemutatott jelenlegi alapmodellekben 1995-höz képest. Az első részben, bemutatjuk a két modellt, a tervekben megfogalmazott célokat. A második részben, a szemle következő számában az alapadatok (Magyarország, EU jelenlegi adatai, több mint húsz éves idősorai) és a többi szállítási mód változását figyelembe véve összehasonlítjuk a két modell közúti forgalmait.