A nemzetközi vasúti személyszállítás versenyképessége - Molnár, Balázs (Közlekedéstudományi Szemle)
A vasúti közlekedés, azon belül a személyszállítás jelentős kihívásokkal találkozik a felgyorsult világban. A versenyképesség megőrzése fontos, nagy költségigényű beruházásokat, fejlesztéseket igényel. A legkörnyezetkímélőbb közlekedési mód szerepének megtartása, egyes viszonylatokban esetleg növelése a fenntartható fejlődés szempontjából meghatározó.