Sztochasztikus lökéshullámmodell levezetése és alkalmazási lehetőségei - Varga, Balázs; Tettamanti, Tamás (Közlekedéstudományi Szemle)
Forgalmas városi útvonalakon a jelzőlámpaciklusok alapvetően meghatározzák a forgalom lebonyolódását. A jelzőlámpás útkereszteződésekben a kialakuló sorhosszak pontos ismerete elengedhetetlen az intelligens beavatkozó rendszerek működtetése esetén. Fő eredmény, hogy a sztochasztikus lökéshullámmodell jól alkalmazható a városi forgalom modellezésére.