A 2021-2030 közötti évekre tervezett EU közlekedésbiztonsági akcióprogram irányelvei, célkitűzései és ezek hazai elfogadhatósága - Jankó, Domokos (Közlekedéstudományi Szemle)
A közlekedésbiztonság színvonalának javítása még hosszú ideig kiemelt feladat a szervezetek (EU stb.) és az egyes országok számára. Az újabb adatok megismerése, a teendő intézkedések felismerése és a tennivalók rangsorolása időről-időre foglalkoztatja az állami intézmények, a társadalmi szervezetek, a közlekedési és civil fórumok szakembereit.