Járműtrajektória előállítása gyorsulás szenzorból nyert adatokból - Mika, Péter (Közlekedéstudományi Szemle)
A kutatás célja a korábban létrehozott ACFM (Adaptive Car Following Model) járműmodell validálásához szükséges a valóságban mért járműkövetési távolságok meghatározása. Három változót (gyorsulás, sebesség, távolság) lehet mérni, amelyből számolható a követési távolság.