Az agresszív, dühös és megtorló közúti magatartásmódok pszichológiai hátterének egyes aspektusai - Hőgye-NagyÁgnes; Varró, Gabriella; Bernáth, Ágnes (Közlekedéstudományi Szemle, 2025)
A cikk a közúti viselkedések (agresszió, düh, megtorlás stb.) megjelenését és facilitáló tényezőit foglalja össze, és áttekinti a nemzetközi szakirodalomban legtöbbet kutatott egyéni jellemzőket. A személyiségvonások mellett a demográfiai jellemzők és társas hatások szerepét is bemutatják.