84 éve a közlekedéstudomány élvonalában. Modern, innovatív kutatóközpont lett a KTI - Schváb, Zoltán (Közlekedéstudományi Szemle, 2022)
Idén lesz 84. éve annak, hogy alig néhány esztendővel a fejlett nyugat- európai országok után Magyarországon is létrejött egy, az automobilizmussal foglalkozó kutatóintézet. Azzal, hogy a m. kir. Kereskedelem- és Közlekedésügyi Minisztérium 1938-ban megalapította az Országos Automobilkísérleti állomást, a mai Közlekedéstudományi Intézet (KTI) jogelődjét, a minisztérium elismerte a közúti közlekedés egyre fokozódó jelentőségét. Az elmúlt évtizedben pedig a szervezetében és feladatkörében is jelentősen kibővült Közlekedéstudományi Intézet a hazai közlekedéspolitika aktív támogatója és segítője lett.