Kamera-LiDAR rendszer automatizált kalibrációja speciális objektum segítségével - Csonthó, Mihály; Rövid, András (Közlekedéstudományi Szemle, 2022)
Egy részben automatizált kamera-LiDAR kalibrációs módszer bemutatása alkalmas arra, hogy betekintést kapjunk egy olyan rendszerbe, amely egyaránt képes online és offline kalibráció elvégzésére, egy kalibrációs objektum segítségével. Nyomon követhető egy lehetséges megoldás az objektum pontfelhőben történő beavatkozás nélküli detektálására is.