A HU-GO elektronikus útdíjrendszerből származó adatok felhasználási lehetősége automatikus incidensdetektáló algoritmushoz - Gressai, Mánuel; TóthRóbert Péter; Dr. TettamantiTamás (Közlekedéstudományi Szemle, 2022)
Az úthasználati jogosultság meglétének ellenőrzése során, amelyet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) végez, nagy mennyiségű forgalmi adat keletkezik. Ezen adatok forgalmi menedzsmenthez, illetve automatikus incidensdetektáló (AID) algoritmusokhoz is felhasználhatók. Először egy ARIMA-modell alapú algoritmus kerül bemutatásra, majd ezt követi a hangolási módszertan ismertetése és a valós adatokkal tesztelt, különböző változatok hatékonyságának vizsgálata.