A hazai közlekedők biztonságiöv-viselési szokásainak, attitűdjének vizsgálata - Dr. HenéziDiána Sarolta; Dr. HorváthBalázs; Berta, Tamás (Közlekedéstudományi Szemle, 2023)
Élete során minden harmadik ember megsérül közúti közlekedési balesetben. A baleseti veszteséget nem csak a család és a hozzátartozók szenvedik el, hanem nemzetgazdasági veszteséget is jelent egyben. A balesetek jelentős százalékában a járművezető és/vagy utas nem viselte a biztonsági övet, amellyel a baleset kimenetele és sérülés súlyossága szignifikánsan megnőhet.