Magyarok a pályán – a MÁV-START szerepe a nemzetközi személyszállításban - Hegyi, Zsolt; Haragos, Pál (Közlekedéstudományi Szemle, 2024)
A MÁV-START 2022-re új nemzetközi ajánlati struktúrát alakított ki. Ennek fő eleme a START Europa ajánlat, amely 15 országba teszi lehetővé a közvetlen nemzetközi menetjegyváltást nem csak Budapesttől, hanem az összes nemzetközi indulási állomásként meghatározott magyar állomástól.