Megújult baleseti adatbázis – a közúti baleseti adatkódolás aktuális változásai - Pauer, Gábor; Berta, Tamás; Szigeti, Szilárd; Mocsári, Attila (Közlekedéstudományi Szemle, 2026)
Tekintettel a közúti baleseti adatrögzítés rendszerének 2024. január 1-jétől történt módosítására, elemzésünk célja a kapcsolódó változások bemutatása. A változtatások korábban nem kaptak publicitást, így jelen cikk hasznos támogatást nyújthat a közlekedésbiztonsággal foglalkozó szakemberek számára. A közlekedésbiztonsági adatok megfelelő elemzése a közlekedésbiztonsági források hatékony felhasználásához, beavatkozások, képzések, fejlesztések tervezéséhez használható fel.