Közösségi közlekedési módok súlyszámának meghatározása városi környezetben – egy lehetséges módszertan - Szabó, Zsombor; Sipos, Tibor (Közlekedéstudományi Szemle, 2024)
A különböző városi közlekedési módok rangszámfüggésének vizsgálatánál a rangszám azt reprezentálja, hogy az adott település milyen szintű régiónak a központja. A vizsgálat során egy lineáris regressziós modellt építettek fel a különböző közlekedési módok súlyszámának a meghatározásához.