Több mint 120 éve létesítették a körmendi fűtőházat - Varga, Károly (Közlekedéstudományi Szemle, 1970)
Az adatok és a fűtőház történetének rövid áttekintése a számok és az ismertetett körülmények történelmi visszatekintésre adnak lehetőséget mindazoknak, akik a vasúttörténet eddig ismeretlen területéről szeretnének további információhoz jutni.