Egyensúlyi modellek evolúciója – általános egyensúlyi modellek a közlekedésben - Boldizsár, Adrienn; Mészáros, Ferenc; Tánczos, Lászlóné (Közlekedéstudományi Szemle, 1970)
Kevés magyar nyelvű irodalom létezik a témakörben, ezért fontos az eddigi eredmények összegzése. A számítható általános egyensúlyi modellek egyre népszerűbb módszer a közlekedés gazdasági hatásainak felmérésére, ideértve a közvetlen és a szélesebb körű gazdasági hatásokat is. Segítségükkel meghatározható a gazdaság minden piacának és szereplőjének a viselkedése.