Gyorsforgalmi útszakaszok forgalmi elemzése az átlagsebesség-mérés módszerével. 1. rész - Sándor, Zsolt; Monostori, Ákos (Közlekedéstudományi Szemle, 1970)
A részletes felméréseken, vizsgálatokon alapuló tanulmány figyelemre méltó megállapításokkal szolgál a gyorsforgalmi úthálózaton tapasztaltakkal kapcsolatban. A sebességtúllépések, a korlátozásokat figyelmen kívül hagyó járművezetők nagy száma szoros összefüggésben áll a közlekedésbiztonság kedvezőtlen adataival.