Városi elektromos töltőállomások helyszínét kijelölő módszer - Csiszár, Csaba; Csonka, Bálint; Földes, Dávid; Wirth, Ervin; Lovas, Tamás (Közlekedéstudományi Szemle, 1970)
A tisztán elektromos járművek csökkentik a lokális lég- és zajszenynyezést, hozzájárulnak a fenntartható közlekedéshez. Térnyerésüket korlátozza a hosszú töltési idő, valamint a töltésükhöz szükséges infrastruktúra hiánya. Utóbbi problémával foglalkozik a cikk, amelyben megtalálható egy a szerzők által kidolgozott multikritériumos módszer, ami két lépésben értékelve a területi egységeket, mohó algoritmust alkalmazva jelöli ki a városi töltőállomás-hálózat lehetséges helyszíneit. A módszer újdonsága, hogy szemben a korábbiakkal, a töltési keresletet a jövedelem, az elektromos járművek száma, a turisztikai attrakciók, a lakosságszám, lakóterület jellemzők és forgalomvonzó létesítmények figyelembevételével becsüli. A  módszer alkalmazhatóságát Budapest XI. kerületének példáján mutatják be.