Több mint 90 éve létesítették a Kecskeméti Gazdasági Vasút fűtőházát - Varga, Károly (Közlekedéstudományi Szemle, 1970)
A fűtőházak (később vontatási telepek) mindig meghatározó szerepet játszottak a vasutak szakmai életében, hiszen a vontató járművek karbantartása, a megbízható üzemeltetés biztosítása a vasúti forgalom egyik alappillére.