Vasúti átjárókban történt balesetek alakulásának vizsgálata - Henézi, Diána Sarolta; Kormányos, László (Közlekedéstudományi Szemle, 2024)
Hazánkban a vasúti balesetek központi szerepet töltenek be, mind a médiában, mind a közlekedési balesetek területén. A vasúti átjárókban történt balesetek kiemelkedő súlyosságúak, hiszen az eltérő paraméterű közlekedési módok nagy sebességgel történő találkozása nagy valószínűséggel tragédiával végződik.