Turisták szálláshely preferenciáinak modellezése Fuzzy AHP és GIS módszerek kombinálásával - Esztergár-Kiss, Domokos; Ali, Mahdi (Közlekedéstudományi Szemle, 2023)
A turisták számára fontos kérdés, hogy az utazás során melyik szálláslehetőséget vegyék igénybe. A választás során megpróbálják azt a helyszínt megtalálni, ami leginkább megfelel a szálláshellyel szemben támasztott elvárásaiknak és egyéni igényeiknek. A döntéshozatali folyamatban nyújtanak segítséget a szerzők azzal, hogy a Fuzzy AHP és a GIS módszer ötvözésével különböző szempontok alapján értékelik a szálláslehetőségeket.