Magyarországi LNG terminál megvalósítási fázisai - Götz, Sándor; Horváth, Gábor (Közlekedéstudományi Szemle, 2023)
Az Európai Uniós fejlesztéseket a 2007-2014-es időszakban a Baltitenger hajózási környezeti előírások és onshore LNG-terminálok terjedése jellemezte. Ezekből Rotterdam hatására, a fejlesztések eljutottak a belvízi alkalmazásig.