Periodikus események közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásainak vizsgálata - Krizsik, Nóra; Szigeti, Szilárd; Dr. Pauer, Gábor; Nagy, Péter Dávid (Közlekedéstudományi Szemle, 2023)
A kutatás célja a periodikus események közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásainak vizsgálata. A hatások értékelése a személysérüléses baleseti adatok alakulásának elemzésével történt. Az elemzések során vizsgálták a tavaszi, az őszi óraátállítás, valamint a karácsonyi-újévi és húsvéti időszakokat.