A repülőtéri állóhelyek kiosztásának optimalizálása többcélú lineáris programozással - Hegyi, Patrik; Csonka, Bálint (Közlekedéstudományi Szemle, 2024)
A repülőtéri állóhelyek kiosztása többcélú optimalizálási folyamat, amely hatással van az üzemeltetés hatékonyságára, és gyors beavatkozást igényel változó körülményeknél (pl. késések kezelése kedvezőtlen időjárási körülmények esetén), különösen a forgalmas repülőtereken. A repülőtéri állóhelyek kiosztásának modellezése és optimalizálása jelentős tudományos alapú gazdasági eredmény.