Személygépjárművekben utazók biztonsági öv használata 2023 - Krizsik, Nóra; Hamza, Zsolt; Berta, Tamás (Közlekedéstudományi Szemle, 2024)
A közlekedésbiztonság teljesítménymutatói a közlekedésbiztonság javítása érdekében kifejtett tevékenység eredményességét mutatják meg. A mutatók a járművezetők magatartását jellemzik, így szemléltetve a közlekedők mindennapi közlekedési attitűdjét, viselkedését. A KTI 2023-ban új módszertan alapján mérte a mutatók alakulását a hazai közúthálózaton.