Nemzetiségi és felekezeti viszonyok az átalakuló román társadalomban: Tomka Miklós: A legvallásosabb ország? Vallásosság Szatmárban, Erdélyben, Romániában. Budapest – Piliscsaba: Pázmány Társadalomtudomány 1., 2005. - Révay, Edit (Szociológiai Szemle, 2024)
-