Társulás határokkal: Szervezeti niche-modellezés a Blau-térben - Péli, Gábor (Szociológiai Szemle, 2024)
Az írás szervezetek, illetve n-dimenziós társadalmi térbe (Blau-tér) ágyazott hálózati csomópontok merítési bázisait (niche) vizsgálja. A társadalmi közeg jellemzéséhez szükséges jellemzők számát jelölő térdimenziószám változása mélyrehatóan befolyásolja a niche ideális méretét. Egyúttal változik a niche-átfedés kialakulásának lehetősége, és ezzel összefüggésben a versengés erőssége is. A dimenziószám változás új, elfoglalatlan helyeket nyithat meg a térben, további szervezetek, illetve hálózati csomópontok megjelenését bátorítva.