A társadalmi kirekesztés és befogadás indikátorai - Füleki, Dániel (Szociológiai Szemle, 2024)
Az újabb szociológiai irodalomban a szegénység problematikáját gyakran a társadalmi kirekesztés kérdéskörébe ágyazottan tárgyalják. Jelen írás a társadalmi kirekesztés jelenségének pontosabb körülírására, illetve a mérés és a koncepció terén eddig megjelent néhány szintetikus munka áttekintésére törekszik.