Osztályegyenlőtlenségek: Az egyenlőtlenségek ábrázolása Magyarországon - Huszár, Ákos (Szociológiai Szemle, 2023)
A dolgozat az elmúlt tíz év jelentősebb hazai osztálymodelljeit veszi számba, s azt vizsgálja, hogy ezek miként jellemzik a magyar társadalom szerkezetét. A dolgozat célja ezeknek a sokszor igen különböző megközelítést alkalmazó, s nehezen összemérhető elméleteknek az összehasonlítása, illetve teljesítményük felmérése. Ennek érdekében először az utóbbi időben született munkák tömör bemutatására kerül sor, majd ezek egységes szempontok alapján történő értékelése következik. Az elemzés akkor látja el jól a feladatát, ha hozzásegít annak eldöntéséhez, hogy mely kísérletek tekinthetők a társadalmi struktúra jobb vagy rosszabb ábrázolásának.