Uniós tagállamok a hazai sajtóban: Egy hálózatelemzési kísérlet - Jancsics, Dávid (Szociológiai Szemle, 2024)
A tanulmány a hazai nyomtatott sajtó két meghatározó napilapjának, a Népszabadságnak és a Magyar Nemzetnek, az Európai Unió tagállamaihoz fűződő viszonyát elemzi hálózati elvű megközelítés alapján. A szerző az újságcikkekben szereplő országokat egy kapcsolatháló aktoraiként határozta meg. A vizsgálat megpróbál választ adni arra a kérdésre, hogy újságok által képviselt értékek vagy inkább a valós történések befolyásolják az államok között kirajzolódó hálózat szerkezetét.