Kultusztárgyból gondolkodó: Balog Iván: Politikai hisztériák Közép- és Kelet-Európában: Bibó István fasizmusról, nacionalizmusról, antiszemitizmusról. Budapest: Argumentum Kiadó–Bibó István Szellemi Műhely, 2004. Kovács Gábor: Az európai egyensúlytól a kölcsönös szolgáltatások társadalmáig: Bibó István, a politikai gondolkodó. Budapest: Argumentum Kiadó–Bibó István Szellemi Műhely, 2004. - Perecz, László (Szociológiai Szemle, 2024)
-