A szegedi műhely két kötete: Pászka Imre-Szűcs Norbert (szerk.): Kisebbségszociológia. Szeged: Szociológia TDK-Belvedere 2003. Pászka Imre (szerk.): A látóhatár mögött. Szeged: Szociológia TDK-Belvedere, 2004. - Tamáska, Máté (Szociológiai Szemle, 2024)
-