Rozgonyi Tamás–Tamás Pál–Tamási Péter–Vári Anna (szerk.): A tiszai árvíz. Vélemények, kockázatok, stratégiák: Budapest: MTA Szociológiai Kutatóintézet, 2000) - Kovács, András Donát (Szociológiai Szemle, 2024)
-