Munkavállalók pénzügyi részvétele a gazdasági szervezetekben: Elméleti megfontolások és a Vállalati Panel eredményei - Janky, Béla (Szociológiai Szemle, 2024)
Az alábbi tanulmányban azt vizsgáljuk, hogy milyen szerepet tölthetnek és töltenek be a munkavállalói tulajdonban lévő szervezetek a kialakuló piacgazdaságban. A szakirodalomban hangsúlyosan szereplő néhány elméleti szempont áttekintését követően a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem szociológia tanszékén folyó Vállalati panel kutatássorozat adatait vizsgáljuk meg.